Dades personals

La meva foto
Sóc una estudiant del Grau d'Educació Infantil de la Universitat Blanquerna Ramon Llull

divendres, 16 de novembre del 2012

Últim dia de la SAE

Divendres dia 16 de novembre va ser l'últim dia de la setmana de la SAE. 

Primer de tot vam tenir una conferència de Jaume Cela titulada El Mestre del futur. En la qual vam parlar sobre l'educació actual. ens va fer veure que vivim en una societat molt accelerada, que en l'educació el temps i l'espai són molt importants. Amb aquesta acceleració l'únic que estem fent és robar la infància als nens.
També ens va donar un llistat de verbs, els quals ell considera molt importants i que han de ser la base de l'educació com per exemple:
ACOLLIR, cada nen s'ha d'educar segons la seva personalitat, cada nen és un món i no hi ha dos nens iguals.
MOSTRAR, hem d'ensenyar tot el que sabem, el nen ha de ser concsient del que existeix, no li podem amagar allò que no ens agradi.
ACOMPANYAR, el nen s'ha de sentir estimat i així podrà crear un vincle amb el seu professor i així li donem al nen estabilitat emocional. Si el nen no sent aquella estima per part de la seva professora, pot arribar a tenir problemes cognitius.
ESCOLTAR, per saber que vol el nen, l'hem de saber escoltar i així arribarem a saber que ens demana.
AJUDAR A PREGUNTAR, el nen no ha de tenir por a preguntar, a equivocar-se, l'hi em de facilitar l'educació en la mida que puguem.
DONAR AUTONOMIA, cada nen a de dissenyar el seu projecte de vida.
RESPONSABILITAT, com a docents tenim una responsabilitat molt gran, l'educació és molt important en els primers anys de vida.

Aquest és un resum d'algunes de les coses que ens va explicar Jaume Cela a la seva conferència, la qual em va semblar molt interessant i em va agradar molt.

Desprès a la tarda vam assistir a un concert del grup, Com sona. Primerament ens van fer el concert com si nosaltres fóssim nens petits, van començar amb un repertori de cançons tranquil·les i a mida que passaven les cançons eren més animades, al final vam acabar tots de peu ballant. Realment vaig viure el concert com si fos una nena petita i em va agradar molt. Al final del concert vam poder fer unes preguntes, de com els nens rebien el concert, si aguantaven tota l'estona o a la segona cançó ja no podien quedar-se quiets. Com es va ajuntar el grup, si tenien algun disc...aquestes van ser unes quantes preguntes que es van fer.
I amb aquest concert vam acabar la SAE, penso que va ser una manera molt maca d'acabar la setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada