Dades personals

La meva foto
Sóc una estudiant del Grau d'Educació Infantil de la Universitat Blanquerna Ramon Llull

dijous, 29 de novembre del 2012

Creative Commons

Primer de tot hem de saber de què estem parlant, per això el que diu a la Viquipèdia sobre les Creatives Commos és el seguent. Les Creatives commons és una organització sense ànim delucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Un cop sabem la seva deficinició hem de saber que és molt important ja que tothom té el dret de decidir que fer amb la seva feina un cop penjada a Internet.

Seguidament també hem de saber que hi  ha sis tipus de llicències, per saber-ne una mica més doneu un cop d'ull aquí.

I finalment us explicaré com podeu inserir una llicència de Creative Commons al vostre bloc, PRimer heu d'anar  a la pàgina oficial de Creatives Commons, un cop dins, al final de tot de la pàgina trobareu una icona com aquesta.





Haureu de clicar-hi damunt i us portarà  a una atre pàgina on al capdavall i posa, Use this license for you own work i un cop hi cliqueu, obtindreu un codi embed que l'haureu de copiar a vostre bloc, en una etiqueta anomenada HTML/JavaScript i ja tindreu la llicència al vostre bloc!

Per fer aquesta entrada he visitat http://creativecommons.org/

dimecres, 28 de novembre del 2012

Treballant amb colors


L'altre dia a plàstica vam treballar amb els colors. Vam veure quines eres les característiques del color, la primera és el to, atribuim aquest nom a qualsevol canvi de color del cercle cromàtic. la segona caracteristica del color és la saturació, diem que els colors del cercle cromàtic estan saturats al cent per cent. i la última carecterística és la lluminositat, que és la claredad o foscor que té un color i es pot veure comparant amb l'escala de grisos. També vam saber que els colors primàris eren el blau cian, el magenta i el groc. Seguidament vam estar treballant amb aquest colors i les seves barrejes, també vam treballar amb la saturació de cada un d'ells. I al final trobar un color que la professora ens havia dit.


Aquí us deixo unes quantes fotos del treball fet a l'aula.








Informació extreta dels apunts de la classe de plàstica.

dimecres, 21 de novembre del 2012

Gliffy

Un altre programa que ens van ensenyar a la classe de Gtic és el Gliffy, aquest és un programa online, el qual ens pot servir per fer activitats amb els nens. però al ser online nomes en pots crear cinc. 
Pot arribar a ser una eina molt útil alhora d'ensenyar alguna cosa a tota la classe d'una manera més moguda. 
Es poden crear recorreguts, amb figures geomètriques, que cada una té la seva funció. Aquestes figures s'anomenen els diagrames de flux, són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca.

La pràctica que nosaltres vam fer va ser ensenyar amb aquest programa com ha de creuar el carrer un nen, amb relació al semàfor. el cercle, ens indica que comença l'activitat, caminem cap al semàfor, la següent instrucció és mirar de quin color és, si es verd, podem passar, però si no ho és em de esperar i tornar a mirar el color. 
Si això ho ensenyem a la classe podem fer que un o dos nens surtin al davant a representar-ho així ells també li posaran més interes que si es un power point o un document escrit. 




Per fer aquesta entrada m'ha ajudat mirar el Bloc de GTIC, per extreu-re'n una petita definició dels diagrames de flux

dilluns, 19 de novembre del 2012

El dinar de Nadal

A la darrera classe de Gtic, vam parlar d'un programa molt útil per crear mapes conceptuals, Cmap Tools. Aquest és un dels millors programes per poder crear tot tipus de mapes conceptuals. 
Primer de tot has de tenir el programa al teu ordinador, te'l pots descargar gratuïtament. Un cop baixat el programa, s'obren dues pestanyes una on s'aniran desant els que vagis fent i a l'altre on crearàs el teu propi mapa conceptual. Un cop fet per guardar-lo tens varies opcions, el pots guardar al teu escriptori exportant el mapa com a imatge, el pots guardar dins el programa a la pestanya aquella que ens havia sortit al principi. 

Si ens fixem amb el que tenim a sota, em de tenir en compte que el connector, normalment ha de ser un verb. També pots crear línies, canviar colors, l'estil...
aquest d'aquí baix és una pràctica que vam fer a la classe, sobre el dinar de nadal. I així em va quedar el meu. 

















dissabte, 17 de novembre del 2012

Dia a L'Escola Bressol Font Freda

El dijous de la setmana de la sae, cada un de nosaltres havia d'anar amb la seva padrina, una alumne de tercer, a l'escola bressol on ella hi feia pràctiques. 
a mi em va tocar anar a Moncada, a l'Escola Bressol Municipal Fonfreda. 














Vaig arribar a l'escola a les vuit que era quan començava la jornada escolar, em va tocar anar a la classe dels Elefants, els nens d'aquesta classe tenien de dos a tres anys. A la classe eren vint nens però el dijous que jo hi vaig anar n'hi havien dotze, ja que els altres estaven malalts. En aquesta classe vaig poder veure molt la diferència entres els més grans de la classe i els més petits. l'escola es petita i acollidora, encara que hi ha bastants nens per a classe és una escola molt familiar.














Al dematí quan vam arribar, l'escola té entrada flexible de vuit a nou i mitja i durant aquesta estoneta els nens poden jugar per la classe al que vulguin i a les nou i mitja comencen a fer l'activitat del dia. El dia que jo vaig anar a l'escola era l'aniversari d'un nen i aleshores aquell dia no van fer l'activitat del matí sinó que van dedicar el dematí ha celebrar l'aniversari. La mare del nen que feia anys va portar croissants per esmorzar i suc de fruites. Una cosa que em va sorprendre molt va ser que els croissants no se'ls va menjar gairebé cap nen. Desprès d'haver esmorzat, la seva professora els hi va dir que em fessin un dibuix, i van estar una estona dibuixant amb ceres. em va fer molta il·lusió, i la seva professora a cada dibuix m'hi va posar el nom del nen. 
tot seguit, quan van acabar el dibuix van anar al lavabo, es van possar la jaqueta i vam sortir al pati, allà van estar jugant molta estona, una hora i mitja. L'estona de pati era compartida amb tota l'escola bressol, ja que tenen un pati molt gran. 



               

                                                       

Cap a les onze i mitja, dotze vam entrar una altre vegada a la classe, aleshores  els nens que anaven a dinar a casa els venien a buscar, també era flexible fins les 12, que mes o menys els que es quedaven a dinar, començaven. tant a la tarda com a l'hora de dinar eren menys nens així que el que l'escola fa és ajuntar les dues classes la nostra amb els lleons on també hi havien nens de dos a tres anys. Així doncs dinen tots junts. Desprès de dinar fan la migdiada fins les tres mes o menys, però cada nen es va despertant sol, sí que potser tenen un límit però en principi depèn del nen. 

Desprès de dinar, la jordana continua de tres a cinc. Els nens de tres a quatre estan al pati jugant. I desprès del pati, entren a la classe i juguen amb cada un dels racons que hi ha a la classe, amb el racó de les nines, el de les cuinetes, el de lectura...fan plastilina i cap a les quatre i mitja cinc, els pares comencen a recollir als nens. 

Finalment dir que l'experiència a l'escola em va agradar moltíssim. I vaig poder veure les diferències entre aquesta i una altre llar on hi vaig estar fa un temps. I cada vegada tinc més clar que quan acabi la carrera disfrutare moltíssim de la meva professió. 

divendres, 16 de novembre del 2012

Últim dia de la SAE

Divendres dia 16 de novembre va ser l'últim dia de la setmana de la SAE. 

Primer de tot vam tenir una conferència de Jaume Cela titulada El Mestre del futur. En la qual vam parlar sobre l'educació actual. ens va fer veure que vivim en una societat molt accelerada, que en l'educació el temps i l'espai són molt importants. Amb aquesta acceleració l'únic que estem fent és robar la infància als nens.
També ens va donar un llistat de verbs, els quals ell considera molt importants i que han de ser la base de l'educació com per exemple:
ACOLLIR, cada nen s'ha d'educar segons la seva personalitat, cada nen és un món i no hi ha dos nens iguals.
MOSTRAR, hem d'ensenyar tot el que sabem, el nen ha de ser concsient del que existeix, no li podem amagar allò que no ens agradi.
ACOMPANYAR, el nen s'ha de sentir estimat i així podrà crear un vincle amb el seu professor i així li donem al nen estabilitat emocional. Si el nen no sent aquella estima per part de la seva professora, pot arribar a tenir problemes cognitius.
ESCOLTAR, per saber que vol el nen, l'hem de saber escoltar i així arribarem a saber que ens demana.
AJUDAR A PREGUNTAR, el nen no ha de tenir por a preguntar, a equivocar-se, l'hi em de facilitar l'educació en la mida que puguem.
DONAR AUTONOMIA, cada nen a de dissenyar el seu projecte de vida.
RESPONSABILITAT, com a docents tenim una responsabilitat molt gran, l'educació és molt important en els primers anys de vida.

Aquest és un resum d'algunes de les coses que ens va explicar Jaume Cela a la seva conferència, la qual em va semblar molt interessant i em va agradar molt.

Desprès a la tarda vam assistir a un concert del grup, Com sona. Primerament ens van fer el concert com si nosaltres fóssim nens petits, van començar amb un repertori de cançons tranquil·les i a mida que passaven les cançons eren més animades, al final vam acabar tots de peu ballant. Realment vaig viure el concert com si fos una nena petita i em va agradar molt. Al final del concert vam poder fer unes preguntes, de com els nens rebien el concert, si aguantaven tota l'estona o a la segona cançó ja no podien quedar-se quiets. Com es va ajuntar el grup, si tenien algun disc...aquestes van ser unes quantes preguntes que es van fer.
I amb aquest concert vam acabar la SAE, penso que va ser una manera molt maca d'acabar la setmana.

dimarts, 13 de novembre del 2012

VISITA AL MNAC

Avui hem fet la segona activitat de seminari. A consistit en fer una visita al Mnac. La visita no ha sigut una visita qualsevol, en la que vas a veure una exposició en la qual hi estas interessat, sinó que ha consistit en posar-nos en la pell dels nens petits i viure una visita com la viuen ells. ens em dividit amb grups ja que erem molts, i cada grup a fer una visita diferent, a nosaltres ens ha tocat la de "història i relleus", hem vist escultures, materials...

Primer de tot quan un grup de nens i nenes entren al museu per anar a veure una exposició, la guia, ha de parlar amb el professor de cada grup per saber si els nens saben o no el que venen a veure. un cop les guies saben això la visita anirà d'una manera o d'una altre. La visita depén molt de com el grup de nens i nenes siguin, si són nens que estan acostumats a tractar amb tot tipus de materials serà més fàcil, però si són nens que mai han tractat amb cap tipus, els serà molt més difícil. La visita al museu el que es fa es fer jocs, activitats, no nomes explicar ja que no entendrien res, sempre se'ls ha de posar exemples que ells puguin relacionar amb el que estan veien, explicar històries relacionades amb el que veuen perquè hi posin més atenció. El que està molt bé per part de les escoles i perquè els nens aprenguin més és fer un treball abans i desprès de la visita que els nens fan al museu així es van familiaritçant i no els hi ve tant de nou. I posteriorment ho poden treballar en relació a l'experiència que van tenir al museu.

Descripció


Quan el professor de COED ens va dir que havíem de fer una descripció d'una companya de la classe, el primer que em va venir al cap va ser el nom d'una companya de la classe, amb qui m'identifico bastant. La meva companya és diu Naomi, encara que crec  que la conec una mica millor que a les altres, em va costar fer la descripció ja que fa molt poquet que ens coneixem. 
La descripció va ser la següent,

És molt alegra, sempre està rient i es una cosa que li agrada molt. Quan estic al seu costat es com si no hi hagués problemes, com si tots els petits problemes que hi ha al món es fessin petits per un moment, transmet una sensació de tranquil·litat que em fa sentir molt bé. Però també sé que si tinc un problema li puc explicar i m’escoltarà i intentarà ajudar-me. Sempre hi és en els bons i ens els mals moments.
És una persona que pensa molt les coses però quan les té clares es difícil que perdi la seva postura. No és una persona que faci les coses ràpid  i corrent, al contrari en cada situació pensa en fer-ho lo millor que pugui.
Quan la vaig conèixer vaig pensar que tenia uns valors molt iguals als meus i que els nostres caràcters es podrien congeniar bastant bé. Penso que es una persona que té molt bon fons.

Algún día entrará alguien en tu vida y te darás cuenta de porque con ninguno otro funcionó

Desprès de fer-la l'havíem de llegir a la classe això ja va ser més difícil ja que a mi em costa molt parlar en públic. Però crec que amb el llibre que ens em de llegir de COED i a mida que vagi fent presentacions ho aconseguiré. 
Finalment dir que espero que a la meva companya li hagi agradat la descripció que li vaig fer, i que l'hagi disfrutat com jo.


De Vallvidrera a Sant Cugat

Ahir, dilluns dia 12 de novembre vam fer una excursió amb els companys i companyes de la nostra carrera.
Aquesta activitat forma part de les activitats que farem al llarg d'aquesta setmana anomenada, setmana de la SAE. 
Vam començar la setmana amb un recorregut que anava de Vallvidrera a Sant Cugat, per la muntanya, amb un full que contenia, per on havíem de passa i  unes preguntes que havien d'anar responent al llarg del camí. Aquest va ser molt bonic però alhora molt llarg. 
La finalitat d'aquesta activitat d'Educació Física era conèixer el medi mentre ens coneixíem millor amb els companys de classe. 
Personalment penso que va ser una activitat molt maca i em va agradar molt tot i que vam acabar molt cansats. Al final del llarg camí de cinc hores vam acabar tots al Viena de Sant Cugat rendits, i morts de gana.
Va ser una experiència inoblidable.


Aquí us deixo una foto que ens vam fer les noies del meu grup




diumenge, 11 de novembre del 2012

Seminari


L'altre dia a Seminari una companya ens va llegir una notícia que em va cridar molt l'atenció. 
La notícia parlava sobre l'atac contra Malala Yousafzai, una noia que defensa el dret que les nenes tenen a la educació. Malala de 14 anys va ser tirotejada per defensar el que ella creia que era lo correcte i ara està hospitalitzada. L'hospital va anuncia que Malala es podrà recuperar completament.
el mateix responsable del atemptat, Ehsanullah Ehsan, va prometre que si sobrevivia, la buscaria fins matar-la. 

Aquesta notícia és molt difícil de entendre en la nostra societat, crec que és totalment impossible pensar per un moment que ens podria passar a nosaltres. 
Però alhora és una religió que fa mal a les persones, no és una religió "sana" per dir-ho d'alguna manera. es totalment discriminativa, cap a la dona, però el que es mes curiós es que la mateixa dona no faci res per intentar-ho canviar encara que sigui difícil.

Finalment dir que volia comentar aquesta notícia mes que res perquè sapiguem que passa a altres països i lo afortunades que som i lo important que és la educació.


He extret informació, d'aqui. i d'aqui, el Pais

divendres, 9 de novembre del 2012

Edita i Penja un vídeo

Avui us explicaré com podeu pujar a internet un vídeo fet per vosaltres. primer de tot feu el vídeo l'editeu amb qualsevol programa, ja sigui Movie Maker o Imovie en el cas de tenir un mac. 
Un cop fet això guardeu el vídeo al vostre ordenador. I seguidament el podeu penjar directament a algun lloc de internet com Youtube, Facebook...
si el vídeo es vol penjar a Youtube, es pot crear un compte per penjar allà tots els vídeos, hi aquests vídeos poden ser públics, privats o un entre mig. 

A continuació us penjo el vídeo que vam editar jo i la meva companya Naomi Rios a la classe de GTIC.


dimecres, 7 de novembre del 2012

RSS


Avui us explicaré que son els RSS, primer de tot em de saber que volen dir aquestes sigles, Really Simple Syndication. Un cop sabem això em de saber perquè les podem fer servir. A través de les RSS podem difondre informació actualitzada per la web. El que has de fer és subscriure't a una pàgina que et sigui interessant i d'aquesta manera les noves noticies i informació arribara a tu sense que hagis de perdre temps buscant-la. 
També pots tenir un lector d'RSS com pot ser Google Reader, on podràs guardar totes les RSS i organitzar-les i allà se t'enviarà tota la informació de les pàgines en les que estiguis subscrit.
Personalment crec que és una forma molt més ràpida de buscar informació sense haver de perdre temps cercant-la a cada una de les pàgines webs que t'interessin. Per dir-ho d'alguna manera amb aquest nou mètode les noticies et busquen a tu.




Icona dels RSS

dilluns, 5 de novembre del 2012

Prezi

Avui us introduiré una mica en el món de les presentacions. Hi ha moltes maneres de fer una presentació, però normalment el model que es fa servir, és el Power Point.
Per això us parlaré del Prezi, un programa molt útil i senzill d'utilitzar. És diferent del clàssic Power Point ja que aquest és crea mitjançant diapositives. En canvi amb el prezi hi ha un full en blanc, i allà és on s'hi crea tota la presentació, aquest programa té moltes més animacions que el power point i es poden fer presentacions molt més amenes i no tant avorrides com les que es solen fer amb el power point.

Aquí us deixo una presentació que vam fer amb Prezi a la classe de GTIC, i que desprès la vam compartir amb alguna de les nostres companyes.